Waarom bieden providers gratis simkaart aan?

Het klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn dat je bijvoorbeeld bij Simyo voor 5 euro 7,50 euro beltegoed krijgt. Als je het zo leest vraag je je waarschijnlijk toch af waar precies het addertje onder het gras zit. Toch kunnen we je gerust stellen dat er geen addertje onder het gras zit.

Voor providers is het weggeven van een gratis simkaart (of in sommige gevallen dat je wel wat moet betalen maar er meer voor terug krijgt) juist een uitstekende manier om nieuwe klanten te werven. Aangezien providers ervan uit gaan dat het merendeel zal blijven hangen bij de provider is het natuurlijk slim om te beginnen met iets gratis weg te geven.

Misschien ben je zelf wel helemaal niet van plan om te blijven hangen bij de provider maar wil je gewoon profiteren van dit prima aanbod, en gelijk heb je. Als je over een simlock vrije telefoon beschikt, waarom zou je het dan niet doen. Het kost je uiteindelijk helemaal niks.

En wie weet, misschien bevalt het je wel zo goed dat je toch besluit om te blijven hangen. En dat is natuurlijk waar de providers op hopen. Maar wat je ook gewoon kunt doen is alle providers langsgaan en overal profiteren van de gratis simkaart acties. Zo bespaar je geld, en is het tegoed op, dan ga je toch gewoon naar de volgende. We gaan ervan uit dat je geen Dagobert Duck heet dus waarom zou je het niet zo doen.

Previous post:

Next post: